Zamieszczone przez hsurim
Benzyna a osiągi - lepsza E95 czy E98?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez leszekmwczyli do 1.4 tsi mam lać pb95 ? bo na razie leję v-pałera ... , tak zawsze lałem w clio .. Krysia znaczy ...i zawsze twierdziła że na zwykłej 95 clio jej nie przyśpiesza i czuje wyraźną różnice... :twisted: :roll:Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez hsurimTrzeba wlewać takie paliwo, na jakie silnik został skonstruowany.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rowerekZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez hsurimTrzeba wlewać takie paliwo, na jakie silnik został skonstruowany.
chociaż rzeczywiście logika mówi, że powinien (i pewnie tak jest) prawidłowo pracować na 95.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez szkodabo Skoda takich zapisów nie stosuje
[ Dodano: Sro 27 Lip, 11 15:38 ]
Zamieszczone przez arci9no dobra, to co z autami benzynowymi po chipie?
po co tunerzy karzą przyjeżdzac nawet na pomiat na 98, nie mówiąc już o dalszej eksploatacji po virusie?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaarci9 napisał/a:
no dobra, to co z autami benzynowymi po chipie?
po co tunerzy karzą przyjeżdzac nawet na pomiat na 98, nie mówiąc już o dalszej eksploatacji po virusie?
tu akurat odpowiedź jest prosta, skoro po programie używamy 98 to nikt nie będzie zmieniał paliwa w czasie całego procesu
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez szkodabo Skoda takich zapisów nie stosujeO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekZamieszczone przez MihauZamieszczone przez szkodabo Skoda takich zapisów nie stosuje
i w dodatku do modelu octavia 11/2010 - 04/2011 stoi:
"Zalecane paliwo – benzyna bezołowiowa RON 98/(95)
Należy tankować benzynę bezołowiową RON 98. Można tankować także benzynę
bezołowiową RON 95, ale należy się liczyć z niewielkim spadkiem mocy."Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Zamieszczone przez szkodaarci9 napisał/a:
no dobra, to co z autami benzynowymi po chipie?
po co tunerzy karzą przyjeżdzac nawet na pomiat na 98, nie mówiąc już o dalszej eksploatacji po virusie?
tu akurat odpowiedź jest prosta, skoro po programie używamy 98 to nikt nie będzie zmieniał paliwa w czasie całego procesu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekZorr, przczytaj sobie instrukcję do 04/11, później suplement techniczny, a na końcu instrukcję 05/11 i porównaj jakie są wymienione oznaczenia benzyn. Suplement to nie zastąpienie rozdziału, ale jego rozszerzenie :!:
czyli jak jest
zalecana 95/91 to 98 nic nie daje, ale można awaryjnie zalać 91
zalecana 95 to 98 nic nie daje i nie można awaryjnie zalewać 91
zalecana 98/95 to 98 może podnieść moc i obniżyć spalanie, spadek mocy dla 95.
a ponieważ wszystkie benzynowe mają w Polsce wpisane 95/91 to należy tankować 95. (Wszystkie wg skoda Polska, bo na globalnej stronie 1.4TSI 2.0TSI mają zalecane minimum 95)
czy teraz zrozumiałem poprawnie?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Wg Skoda Polska silniki TSI (przynajmniej MY2011) mają zalecane co najmniej 95.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
nie widziałem żadnego suplementu w instrukcji golfa , żeby było to tam pisze że stosować takie paliwo jak na klapce , a tam niestety nie zajrzałem . ale dzisiaj zajrzę.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Komentarz